START PAGE TITLE SECTION ============================== -->

INSIGHTS 5-TИ ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН

 
 

ЗАПОМНЕТЕ ДАТАТА – ПОСЛЕДНАТА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ INSIGHTS ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ В СЛОВЕНИЯ

 
 

Партньорите ще се срещнат за последен път в рамките на проекта INSIGHTS в Словения. Срещата ще се проведе в Litija and Šmartno pri Litiji между 27 и 29 май 2019 г., организирана от Development Centre of the Heart of Slovenia. Тя ще включва публично финално събитие с медийно отразяване, в което ключови говорители ще говорят за зелен, бавен и здравословен туризъм и представяне на резултатите от проекта. Дневният ред и повече информация относно окончателното събитие скоро ще бъдат достъпни на уеб страницата на проект INSIGHTS. INSIGHTS project webpage.

 

Начална дата: 01-01-2017

Крайна дата: 30-06-2019

Приоритет: Околна среда и културно ангажиран Дунавски регион

Специфична цел: : „Устойчиво използване на природното и културното наследство и ресурси“

 

Follow us:

  

 

www.interreg-danube.eu/ insights
 

ПАНЕЛНА ДИСКУСИЯ ЗА РАЗВИТИЕ НА УСТОЙЧИВ ТУРИЗЪМ В CENTRAL ISTRIA

 
 

В рамките на значимо местно събитие, наречено „Honey days” в Pazin, се проведе панелна дискусия на тема „Автентична Истра: специфики и потенциали”. Панелната дискусия беше организирана от LAG“Central Istria” като една от дейностите по изпълнението на проекта INSiGHTS. Нейната цел беше да се обсъди по-нататъшното развитие на дестинацията, която включва площ от три туристически борда – Central Istria, Община Motovun и община Žminj .

 

Прочетете повече...

 

НАЦИОНАЛНА КРЪГЛА МАСА СЕ ПРОВЕДЕ В ОБЩИНА ZALA

 
 

В рамките на проекта INSiGHTS в Lenti се проведе кръгла маса със заглавие „Здрав град - здравословен район”. Няколко видни говорители представиха своите проекти и дейности. Беше обсъдена ситуацията, потенциалите и плановете за развитие на туризма в региона, както и в останалата част на Унгария.

 

Прочетете повече ...

ПОВЕЧЕ ОТ 50 ГРАЖДАНИ СА ЗАИНТЕРЕСОВАНИ ДА СТАНАТ МЕСТНИ ТУРИСТИЧЕСКИ ГИДОВЕ В LITIJA

 
 

Development Centre of the Heart of Slovenia, в рамките на пилотните дейности по проект INSiGHTS, организира семинар за местните туристически водачи. Отговорът на поканата беше неочакван - над 50 души от региона кандидатстваха и присъстваха на събитието

 

Прочетете повече...

 

ОТ „БАВНОТО ХРАНЕНЕ“ КЪМ „БАВНИЯ ТУРИЗЪМ“

 
 

Експерти от международното движение за съхраняване на кулинарните традиции Slow Food , представители на общини и областна администрация, медии и граждани се запознаха с бавния, зелен и здравословен туризъм в Пловдив по време на гастро фест и фермерския пазар, проведен през февруари.

 

Прочетете повете...

 
 
 
 

АРР БЦ МСП - Пловдив 
"бул. "Цар Борис III Обединител" № 37
E-mail: rdaplovdiv@gmail.com  | Web: http://rda-bg.org/index.php/projects/insights

 

 

Share This Artcle :