START PAGE TITLE SECTION ============================== -->

INSiGHTS: 3-ти международен уолкшор, 5-та тематична среща и 3-та среща на управлението на проекта


През следващата седмица (6-9 март 2018г.) в Ленти (Унгария) ще се проведат 3-ти международен уолкшор, 5-та тематична среща и 3-та среща на управлението на проект INSiGHTS. Това е първата среща на партньорите за тази година, след успешно изпълнените и одобрени два отчетни периода.

Град Ленти е избран за място на международния уолкшоп, тъй като е центърът на по-слабо развитата част на окръг Зала, който има благоприятни условия за бавен, здравословен и зелен туризъм.

Ленти се намира в югозападната част на Унгария, в непосредствена близост до границата на Словения и Хърватия, близо до австрийската граница, на мястото на срещата на три етнографски области "Őrség, Göcsej and Hetés". Поради близките граници тази зона е частично затворена и не индустриализирана след Втората световна война, поради което градът е в състояние да запази своите традиции и гастрономия, които могат да се използват като предимства в развитието на туризма. В допълнение, недокоснатите гори и природните забележителности на района градът предлага лечебна вода за лечение на мускулно-скелетни нарушения, благоприятни ефекти на енергийните линии на Св. Георги, добри възможности за колоездене, езда и ходене.

По време на срещата партньорите ще могат да се запознаят с туризма в региона, включително неговите традиции и гастрономия.

По време на срещите е предвиден Мастър клас, обучителни посещения, както и преглед на свършеното до момента на проекта.

Повече информация:

032/902399

Share This Artcle :