START PAGE TITLE SECTION ============================== -->

С ТРАКТОР, ТЕСНОЛИНЕЙКА И АВТОБУС ПРЕЗ УНГАРСКАТА ПУСТОШ

С трактор, теснолинейка и автобус участниците в международната среща по проект INSiGHTS се разходиха в граничните територии на Унгария с Хърватска и Словения.

 

През трите дни в Ленти, Унгария, те се запознаха с възможностите за бавен, зелен и здравословен туризъм в регион, който дълги години е бил недостъпен за посещения, дори и от унгарците. Това е спомогнало за запазване на уникална чистота на климат, флора, фауна, както и на местните традиции.

 

Партньорите опитаха от местните специалитети, топлите минерални извори. Посетиха бункери и укрития, които скоро ще се превърнат в туристическа атракция.

 

Участник в срещата бе и представител на управляващият орган на Програмата за транснационално сътрудничество „Дунав 2014-2020“, който се запозна с извършеното по проекта през първата година. Задоволството и позитивната му оценка бе нашата награда за добрата работа.

 

От българска страна участници бяха представители на АРР БЦ МСП (Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив), партньор по проекта, и Областна администрация Пловдив, асоцииран партньор.

 

За повече информация:

032/902 399

Share This Artcle :