START PAGE TITLE SECTION ============================== -->

INSIGHTS 3-TИ ЕЛЕКТРОНЕН БЮЛЕТИН

 
 

 
 

Въпреки че съществуват редица стратегии и програми за туризъм, които подчертават необходимостта от устойчиво развитие на туризма в Дунавския регион, специфичните стратегии, насочени към устойчив туризъм, са относително редки. Проектът INSiGHTS има за цел да промени това, като предостави насоки за изграждане на регионална стратегия и свързани с нея препоръки за транснационална политика. Общата цел на проекта е да се насърчи устойчивото използване на природното и културно наследство на участващите територии в Дунавския регион, да се запазят и подобрят непокътнатите местни ресурси, като се предостави изключителен потенциал тези райони да се превърнат в атрактивни дестинации за здравословен и бавен туризъм, служейки като основа за процъфтяващ сектор на зеления туризъм..

 

Начална дата: 01-01-2017

Крайна дата: 30-06-2019

 

Приоритет: Околна среда и културно ангажиран Дунавски регион

 

Специфична цел: : „Устойчиво използване на природното и културното наследство и ресурси“

 

 

Следвайте ни:

 

    

 

www.interreg-danube.eu/insights
 

INSiGHTS ФИНАЛИСТ ВЪВ ФОТОКОНКУРСА НА ДУНАВСКА ТРАНСНАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА (DTP)

 

 

Фотоконкурсът на DTP имаше за цел да покаже дейностите на транснационалното сътрудничество и да реализира резултати чрез снимки. Гласуването бе отворено през Август. Като един от финалистите фотографията на проекта INSiGHTS "Момиче с пеперуда" ще бъде отпечатана на пощенски картички, които ще бъдат разпространявани на много събития, свързани с дейности по проектите на Interreg.

 

 

Прочетете повече ...

 

 

ДВУСТРАННО ОПОЗНАВАТЕЛНО ПОСЕЩЕНИЕ В РЕГИОНА НА PONS DANUBII EGTC В СЛОВАКИЯ

 
 

Четвъртата двустранна проучвателна визита на проекта INSiGHTS се проведе на 25-27 април 2018 г. в Комарно (SK), Komárom (HU) и Tata (HU). PONS DANUBII бе домакин на румънските партньори от окръг Харгита. Посещението допринесе много положително за работата в рамките на проекта INSiGHTS. Откритите дискусии по време на семинарите станаха повод за размисли и обсъждане на следващото планирано пилотно действие. Приносът на партньора - ментор от Ökologischer Tourismus в Европа провокира нови открития и даде насоки за това как да продължим по подходящ начин.

 

Прочетете повече ...

 

ПАРТНЬОРСКО ОБУЧЕНИЕ ЗА УПРАВЛЕНИЕ НА ДЕСТИНАЦИИ И РАЗВИТИЕ НА ПРОДУКТА

 


 

В периода 18-21 Юни 2018г. в Odorheiu Secuiesc, Румъния се проведе четвъртата многостранна работна и тематична среща по проект INSiGHTS с домакин окръг Harghita. Фокусът на посещението беше върху транснационалното обучение и обмен, насочени към зелен и здравословен начин за управление на дестинациите и разработване на продукти. Партньорите бяха запознати с най – добрите практики от окръг Harghita, започвайки с посещение на тайга, къща с пеперуди, солна мина, следвани от т. нар. Легендариум – свръх модерно студио за късометражни анимационни филми, портите Szekler и семейна ферма за производство на сирена.

 

 

Прочетете повече ...

 

 

 

 

ПРОЕКТЪТ INSiGHTS ПРЕДСТАВЕН НА ЕВРОПЕЙСКАТА КОНФЕРЕНЦИЯ ЗА ЕКОТУРИЗЪМ В TBILISI

 

 

Проект INSiGHTS бе представен на 5-тата Европейска конференция за екотуризъм в Тбилиси, Грузия. Конференцията включваше интересна презентация за текущите дейности на проекта INSiGHTS и брошури с добри практики, които бяха раздадени на участниците.

 

Прочетете повече ...

 

 

 

 
 
 
 

АРР БЦ МСП - Пловдив
"бул. "Цар Борис III Обединител" № 37
E-mail: rdaplovdiv@gmail.com  | Web: http://rda-bg.org/index.php/projects/insights

 

 

Share This Artcle :