START PAGE TITLE SECTION ============================== -->

ОТ „БАВНОТО ХРАНЕНЕ“ КЪМ „БАВНИЯ ТУРИЗЪМ“

Експерти от Шотландия, Италия, Албания и България от международното движение за съхраняване на кулинарните традиции Slow Food, представители на общини и областна администрация, медии и граждани се запознаха с „бавния, зелен и здравословен туризъм“в Пловдив по време на Гастрофест и Фермерски пазар, проведени на 16-ти февруари в залата за събития на новооткрития „Централ“.

 

В началото г-жа Снежана Александрова от областна администрация Пловдив, стратегически партньор по проект „INSiGHTS – интегрирани стратегии за бавен, зелен и здравословен туризъм“, предаде приветствие от Областния управител на област Пловдив Здравко Димитров.

 

Какво е постигнато до момента по проект „INSiGHTS“, с фокус върху пилотните дейности и екомаршрутите, представи г-н Велизар Петров, изпълнителен директор на АРР БЦ МСП (Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия).

 

Участниците в събитието имаха възможност да дискутират формално и неформално темите, свързани с бавното хранене и бавният туризъм, както и да опитат от домашно приготвени традиционни български храни, в приготвянето на които се включват вече и натурализирани англичани. Младежи, доброволци към фондация „Пловдив 2019“, съдействаха за провеждане на събитието, като направиха много снимки и проведоха анкети с участниците.

 

По време на срещата бе обявено, че одобрение на интегрирана стратегия за бавен, зелен и здравословен туризъм на областно и регионално ниво се очаква през месец март тази година.

Share This Artcle :