INVEST

Резюме на проекта:

Визията на проекта INVEST е да създаде модерен единен европейски университет, който да задоволява нуждите и изискванията на новото поколение европейци като лидери за утвърждаване на устойчив начин на живот в регионите. Координатор e Словашкият аграрен университет в Нитра. Освен ВУАРР, в партньорския консорциум участват още Университетът на Тесалия, Гърция, Университетът по приложни науки Карелия, Финландия и Университетът по приложни науки Ван Хол Ларенщайн, Ниделандия.

Агенцията за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия e асоцииран партньор по проекта.

Координатор на алианса e Словашкият аграрен университет в Нитра чрез екип от Факултета по европеистика и регионално развитие. В партньорския консорциум участват Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите, Университетът на Тесалия, Гърция, Университетът по приложни науки Карелия, Финландия и Университетът по приложни науки Ван Хол Ларенщайн, Ниделандия.

Проектът цели създаване на Европейски университетски алианс, наречен: Иновации за регионална устойчивост: (INnoVations of REgional Sustainability: European UniversiTy Alliance – INVEST), насочен към сътрудничество за осъществяване на съвместно иновативно образование и учебни програми, прилагане на многоезично обучение, базирано на теоретична подготовка и придобиване на практически умения, и европейски мобилности (за студенти, преподаватели и непреподавателски състав).

Целта на INVEST e създаването на единен университет, който да задоволява нуждите и изискванията на новото поколение европейци като лидери за утвърждаване на устойчив начин на живот в регионите на Европа.

В края на проекта – 31 октомври 2023 година, трябва да бъдат създадени 10 общи бакалавърски програми, 4 магистърски и 2 докторски, езикови курсове и living labs.

За повече информация

032 / 902 399

Информация за проекта на INVEST

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'imagick' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: