START PAGE TITLE SECTION ============================== -->

Конференция по проект PRO-ENERGY в Смолян

Агенцията за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия проведе хибридна конференция (онлайн и офлайн) по проект PRO-ENERGY: Насърчаване на енергийната ефективност в обществените сгради на територията на Балкани – Средиземно море.

Тя се проведе на 19 октомври 2022 г. в Областна администрация – гр. Смолян.

Участници в конференцията бяха представители на областната администрация на област Смолян, община Смчолян, община Златоград, ОИЦ – Смолян, РИОСВ – Смолян и други.

Г-н Христо Станчев, зам. Областен управител, откри конференцията, приветства участниците.

Инженер-мениджър Велизар Петров, изпълнителен директор на Агенцията за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия, модератор на събитието, откри и представи накратко самия проект и постигнатото по него.

Инж. Александър Тонков – председател на УС на АРР БЦ МСП, също приветства участниците.

Г-н Петров представи проекта, неговите цели и дейности, пилотната сграда в България  по проекта - сградата на ВУАРР (Висше училище по агробизнес и развитие на регионите), почетен член на АРР БЦ МСП. Сградата бе обследвана и бяха предписани мерки за подобряване на енергийната ефективност. Тя беше сертифицирана и оборудвана със специални интелигентни сензори, свързани с интернет базирана платформа, на която са включени пилотните сгради на всички партньори по проекта. 

За повече информация:

032 / 902 399

rdaplovdiv@gmail.com

Share This Artcle :