START PAGE TITLE SECTION ============================== -->

Let´S Get Smart: Обучителен семинар за интелигентен туризъм в Любляна

От 28 до 30 ноември 2023 г. в Любляна се проведе първият обучителен семинар за развитие на умения за интелигентен туризъм, част от дейностите по транснационалния проект Smart Tourism Skills (SMARTOUR), финансиран по програма Erasmus +.
В него взеха участие повече от 30 обучаеми от Австрия, България, Полша, Сърбия, Словакия и Словения.
България бе представена от инж.-мениджър д-т Велизар Петров, изпълнителен директор на АРРБЦМСП (Агенция за регионално развитие с Бизнес център за подпомагане на малки и средни предприятия – Пловдив), и инж. Александър Тонков, председател на УС на АРРБЦМСП, партньори по проекта, както и от представители на академичния състав на ВУАРР (Висше училище по агробизнес и развитие на регионите – Пловдив) – доц. д-р Александър Давчев, зам.-ректор по научна дейност и академичен състав, проф. д-р Пламен Лаков, ръководител на катедра „Регионално развитие, агробизнес и туризъм“, проф. д-р Красимир Левков, проф. д-р Велико Великов и ас. д-т Васко Василев.
Организатор на семинара бе словенският партньор – Zavod novi turizem, в сътрудничество с водещия партньор по проекта – Университета Матей Бел, Словакия.
По време на събитието експерти по туризъм обмениха знания и идеи по различни теми в областта на интелигентния туризъм като: достъпност, устойчивост, цифровизация, културно наследство и творчество, сътрудничество и маркетинг в туризма. Бяха представени много илюстративни казуси и най-новата информация за интелигентния туризъм.
Консорциумът по проекта получи ценна и подробна обратна връзка от участниците в семинара, както и препоръки за оценка на качеството, които ще бъдат взети под внимание при разработването на окончателните материали за курса по проекта.
Всеки участник получи сертификат за участие в обучителния семинар.

Share This Artcle :

A PHP Error was encountered

Severity: Core Warning

Message: Module 'imagick' already loaded

Filename: Unknown

Line Number: 0

Backtrace: